همه دستگاه‌ها مکلف به اجرای مصوبات کارگروه احیای دریاچه ارومیه هستند

اسحاق جهانگیری با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق مصوبات احیاء دریاچه ارومیه، گفت: همه دستگاه‌ها مکلف به اجرای دقیق و کامل این مصوبات هستند و اگر کسی از این مصوبات تخطی نماید باید پاسخگو باشد.
به گزارش ایسنا، معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برخی گزارش‌ها درباره فعالیت برخی واحدهای تولیدی و صنعتی که در مغایرت با برنامه‌های احیاء دریاچه ارومیه هستند، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هم در مرحله احداث و هم در مرحله بهره برداری از واحدهای تولیدی باید نظارت داشته باشد تا چنانچه عملکرد واحدهای تولیدی در مناطق غرب کشور که برخلاف مصالح دریاچه ارومیه باشد از ادامه فعالیت آنها جلوگیری گردد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت بکارگیری روش‌های نوین آبیاری که با بیشترین بازدهی و صرفه جویی در منابع آب همراه است، خاطر نشان کرد: لازم است در حوضه دریاچه ارومیه مقرراتی وضع شود تا پس از استفاده از روش‌های آبیاری نوین،‌ آب صرفه جویی شده برای توسعه کشت و زراعت و توسعه مصرف مورد استفاده قرار نگیرد.
جهانگیری از سازمان برنامه و بودجه کشور خواست در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه ای به طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با احیاء دریاچه ارومیه داشته باشد و حتی المقدور اعتبارات این طرح‌ها را با اولویت تخصیص دهد.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدیدهای خود از دریاچه بختگان در استان فارس و برخی تالاب‌ها نظیر شادگان و گاوخونی افزود: متاسفانه برخی تالاب‌ها در کشور در حال خشک شدن هستند که لازم است توجه ویژه ای به این تالاب‌ها داشته باشیم چرا که اهمیت این تالاب‌ها برای مردم شهرهای اطراف آنها بسیار زیاد است و این تالاب‌ها در صورت خشک شدن می توانند به کانون‌های بحران برای جمعیت ساکن در این مناطق تبدیل شوند.
در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست، استانداران آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان نیز حضور داشتند گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات صورت گرفته برای احیاء این دریاچه ارائه شد. نماینده دبیرخانه کارگروه ملی دریاچه ارومیه همچنین گزارشی از آخرین وضعیت بستر دریاچه ارومیه و نتیجه مطالعات پژوهشگاه فضایی ایران ازتغییرات بستر این دریاچه از سال 92 تا 96 ارائه کرد و به تشریح آخرین وضعیت پرداخت کل اعتبارات طرح نجات دریاچه و نحوه توزیع این اعتبارات از سال 93 تاکنون پرداخت.
در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص منابع جدید مالی برای متقاضیان که قبلاً ‌از تسهیلات آبیاری نوین استفاده کرده اند به شرط امکان صرفه جویی و عدم توسعه مصرف و امکان رسیدن آب به دریاچه ارومیه اقدام نماید. در این نشست همچنین مقرر شد 60 درصد اعتبار مصوب ماده 10 و 12 طرح نجات دریاچه ارومیه درسال 1396 تخصیص و پرداخت گردد. در ادامه این جلسه تصمیمات دیگری نیز در راستای احیاء دریاچه ارومیه اتخاذ شد و مقرر گردید: - دبیرخانه کارگروه موضوع اخذ تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای احیاء دریاچه ارومیه را با هماهنگی وزارت امور خارجه مورد بررسی کارشناسی قرار دهد و نتیجه را به جلسه آینده ستاد گزارش نماید. - دبیرخانه کارگروه نسبت به اخذ تسهیلات مالی داخلی برای احیاء دریاچه ارومیه با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه اقدام کند. -سازمان حفاظت محیط‌زیست مکلف شد با تامین اعتبار لازم از محل اعتبارات طرح نجات دریاچه ارومیه نسبت نصب و راه‌اندازی تجهیزات لازم برای نظارت آنلاین بر روی ایستگاه‌های هیدرومتری شاخص ورودی آب به دریاچه ارومیه جهت ثبت و ضبط مستمر اطلاعات آب ورودی به دریاچه ارومیه تا پایان شهریور 1397 اقدام نماید.